Gençlik Danışma Birim'inden Prof.Dr. S.Sinan Özalp İçin Emeklilik Töreni
15.04.2016

Üniversitemiz Gençlik Danışma Birimi (GEDAB), birimin kurucu öğretim üyesi olan Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Sinan Özalp’in emekliliği dolayısıyla bir tören düzenledi. ESOGÜ VIP Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene Üniversitemiz Yönetimi ve öğretim üyelerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı

Tören GEDAB Koordinatörü Uzman Özgül Örsal’ınGEDAB’ın kuruluşu, gelişimi ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdiği sunumuyla başladı. Daha sonra konuşan Akran Eğitmen Eğiticisi Arş. Gör. Pınar Duru, Prof. Dr. S. Sinan Özalp’in GEDAB bünyesinde yaptıkları çalışmalarda her zaman bilgi ve tecrübesiyle kendilerine yol gösterdiğini ve karşılaştıkları sorunları aşmalarına yardımcı olduğunu belirterek, tüm akran eğitmenleri adına kendisine teşekkür etti ve sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diledi.

Daha sonra sırasıyla Kontrasepsiyon ve Üreme Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Haldun Güner, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu, Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Dr. Mehmet Rifat Köse, Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) Müdür Vekili Dr. Ayşegül Esin ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Üreme Sağlığı Program Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya Prof. Dr. S. Sinan Özalp ile birlikte yürüttükleri başarılı çalışmaları anlatarak bu çalışmalara sağladığı değerli katkılar için teşekkür ettiler ve kendisine plaketler takdim ettiler.

AyrıcaUNFPA, ICC ortaklaşa yürüttüğü Introductionof ModelYouth RH Services at SelectedUniversities Project, 8 University adlı proje; Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu(UNFPA) adına Genel Koordinatörü Dr. Gökhan Yıldırımkaya tarafından “Gelişim Gösteren Proje ve Sürdürülebilirlik Ödülü” Sayın Prof. Dr. Sayın S. Sinan Özalp ve Gençlik Danışma Birimi Koordinatörü Uzman Özgül ÖRSAL’a verildi

.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. S. Sinan Özalp’in emekliliğini bir ayrılık değil normal mesaiden serbest mesaiye geçiş olarak gördüğünü belirtirken, gerek Prof. Dr. S. Sinan Özalp gerekse geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan Prof. Dr. Hikmet Hassa’nın ESOGÜ’ye çok büyük katkıları olduğunu ve sayelerinde çok önemli aşamalar kat edildiğini belirterek, adlarının ESOGÜ tarihine altın harflerle yazıldığını ifade etti. Töreni düzenleyen GEDAB yetkililerine teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. S. Sinan Özalp’e ailesiyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir emeklilik hayatı diledi.

Son olarak söz alan Prof. Dr. S. Sinan Özalp, hayatta çok şanslı olduğunu düşündüğünü belirtirken; çok destek gördüğü bir ailenin içinde yetiştiğini, eşinin kendisini hep desteklediğini ve görev yaptığı ESOGÜ’de de üniversite ve fakülte yönetimleri ile idari kadronun kendisine her zaman üst düzey destek sunduklarını belirtti ve bunun için herkese teşekkür etti. Meslek hayatı boyunca çeşitli projelerde birlikte çalıştığı kişilere, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ile üreme sağlığı ve aile planlaması alanlarına katkı sağlayan herkese ayrıca teşekkür eden Prof. Dr. S. Sinan Özalp, töreni organize eden GEDAB’a ve katılan tüm konuklara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.