ESOGÜ Gençlik Danışma Birimi’nden Anlamlı Gün
12.06.2023

ESOGÜ Gençlik Danışma Birimi’nden Anlamlı Gün

Geleceğe ışık tutacak nesilleri bilgi, kültür tutum davranışlarıyla bir bütün olarak yetiştirmek, ufuklarını açmakla sorumlu olan üniversitelerdir. Bilgi almak daha kolayken doğru tutum ve davranış değişikliği yapmak daha zordur. İşte bu zoru başaran üniversitelerden biri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. Neden mi?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gençlik Danışma Birimi kurucu üyeleri Prof. Dr. Sinan Özalp ve Dr. Özgül Örsal koordinatörlüğünde çok önemli çalışmalara imza attılar. Gerek ülkemizde gerekse uluslararası platformlarda üniversitemizi en iyi şekilde temsil edip üniversitemize bir çok ödül kazandılar.

Birinci sınıfta her fakülteden ilgili bölüm hocaları tarafından seçilen öğrenciler gönüllü olarak Gençlik Danışma Birimi’nin düzenlediği eğitimleri tamamlayıp aldıkları bilgileri önce kendi tutum ve davranışlarını geliştirdikten sonra akranlarında farkındalık yaratarak örnek oldular. 21 yıl boyunca birimin önderliğinde “Sağlıklı Gençlik Sağlıklı Gelecek” sloganıyla çeşitli aktivitelerde başarılı çalışmalar yaptılar.

Başarılı olan akran eğitmenlerine ESOGÜ Akademik Kulüpte düzenlenen törenle Rektörümüz sayın Prof. Dr. Hasan GÖNEN’den plaketlerini aldılar. Üniversitemizin üst düzey yöneticilerinin katıldığı törende akran eğitmenlerinin yanı sıra destek veren üst düzey yöneticilerde plaketlerini aldılar. Bu anlamlı gün erişkin-genç ortaklığının en güzel örneklerinden birini oluşturuyor.

Ulusal ve uluslararası birçok etkinlikte Gençlik Danışma Birimimiz başarı göstermiştir. Bu çalışmalardan “Türkiye - İtalya – Romanya – Irlanda ve Bulgaristan’ın” katıldığı uluslararası akran eğitimi ve kültürler arası dialog çalıştayı, Onsekiz Mart Çanakkale Üniversitesi öğrencilerine düzenlenen “Akran Eğitimi” ve Bilecik Üniversitesi öğrencilerine düzenlenen “Akran Eğitimi” bunlardan bazıları. Bilimsel kongrelerde de birim ile birlikte başarılı rol oyunlarıyla ödüller alan akran eğitmenleri ve onları yetiştiren kişi ve kurumları bizler de canı gönülden kutlar başarılarının devamını diliyoruz.