31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü

31 Mayıs Sigarasız Dünya Günü

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki en önemli sağlık sorunu başta sigara olmak üzere tütün kullanımıdır. Halen dünyada yaklaşık 1 milyar 250 milyon insan sigara içmektedir ve önümüzdeki yüzyılda yaklaşık 1 milyar insanın sigara nedeniyle beklenenden erken dönemde öleceği tahmin edilmektedir.

Gelişmekte olan ülkelerde sigaraya başlama yaşı 12-16’dır. Her gün dünyada 80.000-100.000 gencin tütün bağımlısı olduğu bildirilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tüm bu nedenlerden dolayı sigarayla mücadeleye dikkati çekmek ve kamuoyu oluşturmak amacıyla her yıl 31 Mayıs’ı Sigarasız Dünya Günü olarak kabul etmiştir.

Bu çerçevede Gençlik Danışma Birimi (ESOGÜ-GEDAB) “Bilinçli Gençlik Sağlıklı Gelecek” sloganıyla üniversitemiz öğrencilerine yönelik 14 ve 20 Mayıs 2014 tarihlerinde birimde düzenlediği grup danışmanlıklarıyla bu konuya dikkat çekerek önemini vurguladı.