7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası 2024

7 Nisan Dünya Sağlık Günü & 7-13 Nisan  Sağlık Haftası

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ nün kuruluşu olan 7 Nisan Dünya Sağlık Günü, 7-13 Nisan günleri de "Dünya Sağlık Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 76. kuruluş yılını kutladığı 2024 için sloganını “Sağlığım, hakkım'dır” olarak belirlemiştir.

Bu yılın teması, herkesin, her yerde, kaliteli sağlık hizmetlerine, eğitime ve bilgiye, ayrıca güvenli içme suyuna, temiz havaya, iyi beslenmeye, kaliteli barınmaya, insana yakışır çalışma ve çevre koşullarına ve özgürlüğe erişme hakkını savunmak amacıyla seçilmiştir.

Uzmanlar; gençlerin kendi sağlıklarını korumak adına, sürdürülebilir sağlıklı yaşam alışkanlıkları benimseyen bireyler olmaları yönünde eğitilmelerinin önemini belirtmişlerdir. Koruyucu sağlığın geliştirilmesi için atılan adımlardaki amaç; üniversite öğrencisinde çevresi ve sevdikleriyle beraber sağlıklı yarınlar oluşturmanın bilinci aşılanmaya çalışılmaktadır.  WHO, sağlığın bir insan hakkı olduğu ve gençlerin sağlık hizmetlerine erişim, tedavi, sağlıklarını koruma ve geliştirme, riskli davranışlardan kaçınmanın oluşturulmasının büyük önem taşıdığını belirtmektedir.

Koruyucu sağlık hizmeti kapsamında “Bilinçli Gençlik Sağlıklı Gelecek” sloganıyla gençlerin sağlıklı yaşamına destek veren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gençlik Danışma Birimi gençleri sağlıklarını koruyarak sağlıklı yaşamlarına devam etme konusunda bilinçlendirmek, yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Nisan ayı boyunca sağlıklı yaşam önerileri ve farkındalık aktiviteleri yürütülecektir.